Kategorier
Karabiske hav

Etappen fra Martinique til Columbia

Kingston

13. februar 2020

Vi står tidlig opp og seiler videre til Canouan, enda en øy i dette flotte øyriket. 4 timers god seilas i 16 – 24 knops vestlig vind. Til glede for venner der hjemme, så småregnet det litt her på ettermiddagen, men kun litt… Her ligger vi på moring og nyter Helgas baconburgere og planlegger turen videre. Flotte lange blå fisker kretser rundt båten om aftenen.

Blue Lagoon Bay

12. februar 2020

Vi gjør klar for å reise videre, litt lavvann gjør at vi må ha pilot ut i gjennom det grunne farvannet. Vinden er god, så vi har kun genoaen ute. Kursen settes mot Bequia og Port Elisabeth, en travel havn med eksotisk musikk utover kvelden. Helga blir med en taxibåt i land og ser seg om litt, mens Grunde og Gunnar skrur endelig på de etterlengtede stagene til solcellepanelene akter på H.Breed. Vi spiser god middag ombord og tester ut vår egenmiksede ananaspunsj.

Port Elisabeth

11. februar 2020

Helga og Grunde drar inn til Kingston, mens Gunnar blir igjen og teller opp matforrådet. De blir med en Hiace som 18. og 19 passasjerer, god stemning. Vel fremme treffer de på Leo, en eldre bokser, som guider de gjennom byen med butikker, kirker og botanisk have. Vel hjemme igjen, lander vi alle på strandbaren, med hyggelige bekjentskaper, god mat og drikke resten av aftenen.

10. februar 2020

Vi setter kurs for Blue Lagoon Bay like ved Kingston, fin seiling. Grunn innseiling på omtrentlig 2 – 2,5 meter i et nydelig karabisk natur. Vi legger oss i marinaen, med ganske store understrømmer og lite faste flytebrygger. Et fantastisk sted med vakre omgivelser, avslappede og vennlige mennesker og en artig strandbar.

9. februar 2020

Cumberland Bay
Cumberland Bay

Vi står tidlig opp og setter kurs for øystaten St. Vincent og Grenadinene. 45 nautske mil, med alt fra 0,2 knop vind til 24 knop i fallvindene. God seiling store deler av turen, med trening for mannskapet. Vi legger kursen for naturskjønne Cumberland Bay på St. Vincent. Her er det litt mindre stress enn i Marigot Bay. Vi ligger for anker med ganske lang fortøyning til lokale Kenny sin pæle. Fri wifi, en liten lokal pub og restaurant rett ved. Vi bader, spiser Helgas spaghetti aldente. Senere oppdaterer vi oss på internett og dette blogginnlegget. Vi tar mye bilder underveis på etappene, for mye å dele i nåtid og mest for ettertiden. Her går det i snap, facebook og blogg. Herlig vær, rundt 27 grader i vann og luft.

8. februar 2020

Det er lørdag og vi sjekker ut på passkontoret, som har stengt søndager. Vi planlegger neste etappe over fri wifi (tlf. og databruk er meget dyrt) og god mat på Doolittles restaurant. Vi arbeider litt i båten, blant annet gjør en ny solcelleregulator underverker.

7. februar 2020

I morgengryningen legger vi ut fra Le Marin og rett i en sandbanke i den grunne bukta. Vi bakker litt og setter snart seil mot St. Lucia. Kort seiling på 30 nautiske mil i løpet av 6 timer til øystaten St. Lucia og Marigot Bay. Her ligger vi på moring, så gummijolla blåses opp og bringer oss inn til innsjekk på passkontor og på marinaen. Et idyllisk sted fra naturens side, men ganske turistifisert.

Cumberland Bay

4. – 6. februar 2020

Skipper Grunde med søster Helga kommer ned til Martinique, hvor Gunnar har hatt tre uker alene. Det bunkres opp, ryddes og fikses, med blant annet nytt mastestag på plass, alt klart for avreise.

Annonser

1 svar til “Etappen fra Martinique til Columbia”

En båt som ser så altfor liten ut i ett vakkert smaragd-landskap. Mannskap og skipper imponerer mer og mer for hver nautisk mil !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *